Deze website maakt gebruik van cookies. Bedankt om de analytische cookies (Google Analytics) te accepteren.
OK

Heraanleg omgeving Schumanstation

Naar aanleiding van de opening van de multimodale pool Schuman werd de Wetstraat (tussen het rondpunt Schuman en het Karel de Grote-gebouw) en de Karel de Grotelaan (tussen de Wetstraat en het kruispunt Stevin) heraangelegd.

Het project streefde drie doelen na: de kwaliteit van de openbare ruimte verbeteren, de toegangen tot het nieuwe station inrichten en de waterdichting van het wegdek vernieuwen, zodat er geen water in het pas gerenoveerde station zou binnendringen. Het project besteedde extra aandacht aan de veiligheid van voetgangers en fietsers. Ook de situatie van de taxi’s werd aanzienlijk verbeterd. Na de werken telt Schuman 11 ingangen, waarvan 7 met lift, en 2 nooduitgangen.

 

Foto's

  • ©Beliris
  • ©Beliris
  • ©Dries Van den Brande
  • ©Dries Van den Brande
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Reporters
  • ©Arcadis - Beliris
  • ©Beliris
View more

In 't kort

Afgewerkt

Begin:

Zomer 2015

Einde:

Herfst 2015

Gemeente(s):

Stad Brussel

Type:

Mobiliteit

Bedrag incl. btw:

3.620.000

Studiebureau(s):

Arcadis