Deze website maakt gebruik van cookies. Bedankt om de analytische cookies (Google Analytics) te accepteren.
OK

Bouw van het Learning and Innovation Center

Op de grens tussen de campus VUB en de campus ULB zal over een paar jaar een nieuw gebouw verrijzen. Het Learning and Innovation Center (LIC) zal een smeltkroes zijn aan verschillende ruimtes waar hoogtechnologische apparatuur de kennisuitwisseling ondersteunt.

Het LIC, dat de bibliotheken “exacte en toegepaste wetenschappen” van de VUB samenbrengt met de “sciences et techniques van de ULB, zal de studenten van beide campussen diverse leeromgevingen aanbieden: stille ruimtes voor individuele studie, lokalen om samen te werken, experience centers voor activiteiten van kleine groepen en actieve leerlokalen. Daarnaast worden ook banden aangehaald met externe partners uit het bedrijfsleven via project- en exporuimtes. 

Verder wil het op alle vlakken een voorbeeldgebouw zijn: een duurzaam nul-energie-gebouw opgetrokken in milieuvriendelijke materialen dat naadloos geïntegreerd is in het groene landschap, uitgerust met performante ICT-toepassingen. Dankzij de digitale tools zullen bezoekers toegang hebben tot wereldwijde kennisbronnen en contact kunnen nemen met gelijkgezinden van over de hele wereld.

Het LIC zal zeven verdiepingen tellen, opgetrokken op een oppervlakte van 2.000 m². In totaal zal er ruimte zijn voor 1.000 personen, waarvan 80% studenten, 10% academische staf en 10% externe bezoekers.

Foto's

  • ©EVR Architectes, A229, Ney & Partners
  • ©EVR Architectes, A229, Ney & Partners
  • ©EVR Architectes, A229, Ney & Partners
View more

Laatste nieuws

In 't kort

Studie lopende

Gemeente(s):

Elsene

Type:

Cultuur, sport en patrimonium

Studiebureau(s):

EVR Architectes, A229, Ney & Partners, Arcadis