Deze website maakt gebruik van cookies. Bedankt om de analytische cookies (Google Analytics) te accepteren.
OK

Renovatie van de Gang van het Centraal Station

Beliris heeft de 130 meter lange gang die het treinstation Brussel-Centraal verbindt met het metrostation Centraal Station vernieuwd

De vloer in mozaïektegels werd gereinigd. De nieuwe lampen van de plafondverlichting benaderen de intensiteit van daglicht. Er is ook een verbeterde signalisatie. Twee toegangen werden afgesloten en kregen een nieuwe bestemming.

Ook de luifel ter hoogte van de uitgang ‘Congres’ werd volledig gerenoveerd, zodat die later dienst kan doen als expositieruimte. In de onderdoorgang tussen Putterij en Kantersteen is een fietsenparking. De trottoirs aan de stationszijde van Putterij werden eveneens vernieuwd.

Een kunstwerk van Daniel Deltour, opgebouwd uit duurzame en vandalismebestendige emailplaten, doet nu de gang opleven.

Foto's

  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
  • ©Beliris - K. Burnay
View more

Laatste nieuws

In 't kort

Afgewerkt

Einde:

Herfst 2013

Gemeente(s):

Stad Brussel

Type:

Mobiliteit

Bedrag incl. btw:

2.800.000